XOBrainer is een geavanceerde variant op 5-op-een-rij.

Anders dan bij het traditionele spel, bij XOBrainer moet je ook op de kleur van de speelstukken letten, omdat je 5-op-een-rij in beide vormen (Xen of O’s) of kleuren (rood en groen) kan verkrijgen.

Bij het behalen van 5-op-een-rij verdien je een aantal punten gebaseerd op de plaatsing van de rij, maar pas op, het spel kan altijd gewonnen worden per Knock Out!

Juist wanneer je denkt te winnen… Verdorie!!

Extra uitdagingen met spelvariaties

TimeBalance

TimeBalance

Zet je tegenstander onder druk door snel te handelen! Door snel te handelen bij het spelen van de spelvariatie TimeBalance kun je je tegenstander onder tijdsdruk zetten. Stel via de WebApp de snelheid van de balansbalk in. De WebApp laat je zien welk stuk gespeeld moet worden. De balansbar verschuift richting degene die aan de beurt is en dus steeds minder tijd heeft om zijn of haar beurt af te ronden. Na het afronden van je beurt raak je het scherm aan en de balk schuift richting je tegenspeler. Zet je tegenstander onder druk door een snelle zet, hoe sneller je speelt, hoe minder tijd je tegenstander heeft voor zijn of haar beurt. Handel snel! Wanneer de balansbalk de onderkant raakt verlies je de set!
Trap

Trap

Lok je tegenstander in de val! Iedere speler/team trekt een kaart voordat de ronde begint. Je houdt de kaart geheim voor je tegenstander. De kaart geeft vier mogelijke vallen weer, het doel is om je tegenstander in zoveel mogelijk vallen te lokken. Iedere keer dat het je lukt je tegenstander een speelstuk te laten plaatsen op een van de op jouw kaart aangegeven plaatsen heb je hem of haar in de val gelokt. Let op: De kleur van het gespeelde stuk moet hetzelfde zijn als de kleur aangegeven op je kaart. Wacht tot de ronde over is voordat je je tegenstander vertelt in hoeveel vallen hij of zij getrapt is.
TimeBomb

TimeBomb

Voeg extra druk toe met de spelvariatie TimeBomb.TimeBomb. Je moet snel denken, omdat je speelt met een tijdslimiet per beurt. Gebruik je tablet of smartphone en de XOBrainer WebApp om een tijdslimiet in te stellen van 10, 20, 30 of 40 seconden. Wie presteert het best onder druk?
Random

Random

Speel met een willekeurig geselecteerde kleurvolgorde. Trek 4 speelstukken en plaats ze in dezelfde volgorde in de opstelling op het speelbord. Op deze manier is alleen de kleurvolgorde van de aankomende 4 speelstukken bekend. Nadat de 4 stukken zijn gespeeld trek je 4 nieuwe speelstukken. Je kunt ook de XOBrainer WebApp gebruiken om Random te spelen. De WebApp zal de willekeurige volgorde van kleuren kiezen en aangeven op het scherm.
Mission

Mission

Voor de start van een ronde trekt iedere speler een kaart. De kaart wordt geheimgehouden voor teamgenoten en tegenspelers todat de ronde is afgelopen. De kaart geeft de plaatsing van 4 speelstukken weer. Bij het plaatsen van een speelstuk zoals op de kaart aangegeven ontvangt de speler/het team 3 bonuspunten bij het verkrijgen van 5-op-een-rij. Als een speler of team succesvol alle speelstukken plaatst zoals aangegeven op de Mission-kaart én 5 op een rij verkrijgt is het spel gewonnen per Knock Out.
Map

Map

Met de spelvariatie Map start je het spel iedere keer met een andere opstelling. Voor de start van een ronde trekt ieder(e) speler/team een Map-kaart. De kaart geeft de plaatsing van 4 speelstukken weer. Ieder(e) speler/team plaats de Xen en O’s op het speelboord zoals op de kaart aangegeven. Op deze manier start het spel iedere keer met een nieuwe uitdagende opstelling.

Danish Brain Games a/s
Porsvej 3
9000 Aalborg, Denmark
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.